känns så konstigt att växa upp

 
Går igenom studiekataloger för andra länder och allt känns så himla knasigt och förvirrande.
 
Har så blandade känslor just nu.
Jag älskar att vara formellt vuxen, jag gör verkligen det. Jag älskar att kunna festa, att veta att ingen egentligen kan säga till mig vad jag ska göra. Jag älskar att göra vad jag vill.

Men allt har blivit så jävla svårt nu. Att bestämma sig till exempel. Att komma ifrån Eksjö var - även om det ständigt vandrat i tankarna - så rysligt avlägset. Satt inte direkt med kataloger om att studera eller jobba utomlands för det var så långt borta.
Det är inte långt borta nu och jag är så oändligt lycklig över det. Vill härifrån så gärna att jag inte ens kan beskriva det. Jag måste komma härifrån. Jag kommer komma härifrån.
Men det är så svårt att bestämma sig. Att veta.
Jag vet ju att allt sög när jag var yngre, att mina dagböcker är fulla av beskrivningar om osynliga rep som envisades med att hålla fast mig. Samtidigt var det enklare på den tiden. Det var så mycket lättare att bara följa i det där ekorrhjulet utan att behöva tänka så mycket på vilken väg jag skulle gå.
Fast jag hatade ekorrhjulet, jag hatar fortfarande det där ekorrhjulet. Jag avgudar att göra nya saker, att låta nya saker hända. Det är fantastiskt så här i ungdomen.
Men jag saknar känslan av att galoppera fram på osynliga hästar, att leka, att bygga med lego, att var exalterad när Bolibompa börjar, att skapa klubbar om helt oviktiga saker, att tillsammans med kompisarna gräva ner benen i sand, att klä ut sig och att göra oändligt många fler saker som liksom inte är socialt accepterade längre (och egentligen vill jag väl inte göra dem heller).
 

.

tru dat

smakprov

De har kommit!
Hurra, hurra. Åh, vad jag längtar. Behöver student nu, behöver komma härifrån, behöver dansa hela natten någon helt annanstans, behöver se nya saker, behöver göra nya saker. Snart så.
Nu ska jag äta och sedan måste jag skriva på engelskan. Ciao då.

trött

ORKAR INTE LÄNGRE

så jävla trött på att faktiskt göra saker
och förresten
läste gamla inlägg från min gamla blogg.
De sög.
och jag som levt i tron att jag en gång varit bra på att skriva.

-

och när jag ser honom med henne går mitt hjärta i kras
jag tappar mitt ölglas
men ingen ser något, så jag torkar inte upp efter mig

Utkast: Jan. 22, 2012

Idag har jag varit bakis. Blev nog lite väl hårt igår ändå, men jag hade kul i alla fall. Grät inte. Hallelujah.
Dokument för engelska-uppsats är uppe, men jag orkar inte riktigt. Gör en lista över tjugohundraelva istället - snabb liten resumé. Fuck priorities!

Fem händelser som varit bra det här året?

1. Håkan Hellström-konserten i Huskvarna. Åkte med finaste Freja och vi  dansade oss alldeles svettiga i vanlig Håkan Hellström-ordning.


2. När jag och Amanda satt på Lilla caféet i fyra timmar och bara pratade om livet och alla dess små konstigheter. Bra händelse för att då lärde jag känna henne på riktigt och hon är en av mina finaste.


3. Helgen som var Olivias födelsedagspresent till mig. Utekväll i Vimmerby, fast allra mest en lekdag på Astrid Lindgrens värld.


4. Siesta-festivalen. Jag är gjord för festivaler. Ska skriva om det någon gång tror jag.


5. När jag åkte till Luxemburg med orkestern. Orkesterresorna är fantastiska. Jämt.

Fem händelser som varit sämst det här året?
1. När jag fick reda på att tre vänner avslöjade en viktig hemlighet och sedan hittade på en liten historia om mig bara för att såra och förstöra tror jag. Kanske det värsta någon har gjort mot mig i hela mitt liv, gjorde så jävla jävla jävla ont.

2. Lilla caféet stängde och jag och Sanna tänkte vad fan gör vi nu egentligen. Var ju där minst en gång i veckan, men på något magiskt sätt klarade jag mig ändå.

3. När Friederike flyttade till Berlin.

4. Alla de gånger jag varit ledsen över ingenting.

5. När Movits! spelade i Huskvarna och jag var tvungen att spela på en jävla orkesterkonsert. Var så ledsen att jag grät medans vi spelade bara för att de spelade exakt precis samtidigt bara några mil bort.

Vad har du lärt dig i år?
Att strunta i vad människor tycker och att göra vad som faller mig in, vad som känns rätt. De som vill hata kommer fortsätta hata och mår de bra av det så är det kul för dem men ska inte spela någon roll för mig. Har lärt mig att inte anpassa mig över folk som får mig att må dåligt. Och att dricka kaffe!

Blev året som du har tänkt dig?
Nej. Andra januari gick jag och Åkerblad runt i Eksjö och sa 
åt helvete med det här, varje nytt år säger man samma sak - att det här ska bli året, att i år ska allt hända, men sedan går det bara förbi och inget har hänt, så kommer det vara 2011 också
sen gick 2011 och plötsligt hade allt bara hänt.
Fantastiskt år.

Vilka kläder har du använt mest?
Oj, jag vet inte alls.

Vad har du mest lyssnat på för musik?
Håkan Hellström-år, väldigt mycket Movits! också. Så himla mycket olika, men mest fortsatt i vanlig ordning. Började lyssna lite på electro.

Vad har du tittat på? (film, tv, serier..)
500 days of Summer tusen gånger om. Serier: Freaks and Geeks, Misfits, True blood, Sex & the city, Modern family och Jersey Shore (haha.. man får ju skämmas).

Vilka människor har du hängt mest med år?

Wide, Sanna och Åkerblad hela året samt Freja och Olivia den första halvan.

Vilka nya personer har du lärt känna i år?
Sam-sam-tjejerna har jag lärt känna väldigt mycket mer än förr. Räknas det? Elevrådet: Moa, Ronya, Marigon, Gustav, Spaakle och Emir. Fina som snus. Och Gabe!

Vad är det vackraste du fått i år?
Får man säga bästa trösten från finaste vännerna eller är det på tok för klishé?

Vad är det bästa du har läst?
Kafka på stranden av Haruki Murakami.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte till Luxemburg, åkte på Siesta-festivalen, såg bob hund... gjorde tusen saker till jag aldrig gjort förr. Vilket jävla år det har varit.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min storebror och hans fru blev föräldrar åt sötaste Felicia.

Vad var din största framgång 2011?
Jag vågade.

Bästa köpet?
Min nya kamera. Hurra vad bra den är. Och innan Siesta köpte jag ett masspaket av batterier för typ femton spänn och av en händelse kom en full kille och ville ha två stycken batterier. Han betalade hundra spänn just när jag inte hade några pengar kvar.

Vad spenderade du mest pengar på?
Utekvällar utan tvekan.

Vad önskar du att du gjort mer?
Pluggat lite mer. Vågat lite mer.

Favoritvideo i år?


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Inget särskilt egentligen. Firades i tolabo, åt tårta och gladdes över min plötsliga vuxenhet.

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Kjolar, klänningar, grått, blått, svart, vitt och platågympaskor.


häj häj

och jag som lovade mig själv att aldrig skaffa blogg igen.
Lik förbannat är jag här ännu igen - skyller på Kajsa och Cornelia. Fingrarna började klia något så gräsligt när jag såg deras bloggar och så plötsligt var jag tillbaka. oops.
Får se hur länge det här håller. Inget seriöst, bara lite vardag, tankar och drömmar tror jag.



RSS 2.0