simba <3

Idag avlivades min hund.
Min älskade, finaste Simba - och jag vet att hela den här texten kommer vara så töntig. Den kommer vara så smörig. Den kommer vara så löjlig och ni kommer fråga er själva vad fan hon den där Annie är så fånig för; men då får det väl vara så. Då får ni väl tycka jag är fucking töntig då för det här gör så jävla ONT. 
*
Vi hade varit utan hund i två dagar när min mamma ringde min pappa och grät. Hon sa att det här går inte Håkan jag måste ha en hund i mitt liv och jag kollar på valpar nu.
Min pappa sa klart vi ska ha hund - och så var det inte mer med den saken. Familjen Halje är helt enkelt inte familjen Halje utan en hund. 
Så vi tittade efter en tik. En liten en, en smidig, en som var lätt att uppfostra och inte kunde dra iväg alldeles för mycket. Valde ut en golden retriever-tik som skulle heta Indie (lol), men hon var så sjuk att hon dog när hon var sju veckor. 
Jag vet inte hur, jag minns inte exakt, men på något snett vis blev istället en busig goldenretrieverhane vår. Vi hade sådan tur också, för det var världens sötaste lilla goldenretrieverhanne, ja kanske rentutav den sötaste och bästa hunden på jorden. 
Jag var sju nästan åtta och låg i soffan när de kom hem med honom i famnen. Sa vilket fint gosedjur, höll om och hade ett hjärta som bultade i tvåhundratio för jag älskade honom på direkten.
Simba växte upp och innan jag visste ordet av var han gammal och sjuk och han hade så ont och JAG hade ont för det gjorde så ont att se honom så där. Sa till mina föräldrar att vet ni, det räcker nu. Det får inte vara så här.
Och sista gången jag såg honom kramade jag honom så hårt, sa Jag älskar dig trehundratusen gånger och ville aldrig släppa taget för att jag visste att när jag släpper, när jag åker, så är han borta. 
Och nu är han det. Nu finns inte Simba längre annat än i en hundhimmel där han alltid är glad och aldrig har ont.
 
Simba var min barndomsvän, min tonårsvän och min vuxenvän. När det åskade och han var sönderrädd lade han sig under pianot för att höra mig spela, och när vi var ute och gick lekte vi som om det inte fanns någon morgondag. Han var med mig när det kändes som jag aldrig skulle sluta gråta och när jag kände mig lyckligast i världen.
 
Den som ens vågar säga "Kom igen, han var ju bara en hund" ska få spö, för han var inte "bara en hund" för mig. Han var en familjemedlem; och det gick tretton år men varje gång jag fick se honom utan att ha sett honom på ett tag började mitt hjärta slå i tvåhundratio. Jag kommer sakna honom så jävla mycket och det enda jag försöker tänka på är att han nu aldrig, aldrig behöver ha ont längre. 
 
Älskar dig.
Saknar dig.
Tack för åren.
 

hej hej hemskt mycket hej

hej hej.
tog bort senaste inlägget pga var i alldeles fel tillstånd för att skriva en lång text -fortfarande lite full, började bli rätt bakis (finns det något ord för det mellanläget?), besviken och arg på mig själv, och framför allt alldeles för öppen för en blogg utan lösenord - och som den bekräftelsesökande uppmärksamhetshora jag är vill jag helst att den fortsätter vara öppen för alla.
 
puss.

Vår tids största skam - Partiet

"En gång i framtiden frågar våra barnbarn: 
'Var det så, att kvinnor fick lägre löner? Att tjejer bedömdes efter hur de såg ut och inte utifrån det som de gjorde? Att pappor inte sågs som lika bra föräldrar som mammor? Att människor som inte var vita var mindre värda? Att mäns våld mot kvinnor var en global pandemi? Att inte all kärlek sågs som lika vacker? Var det verkligen så då?' 
'Ja', svarar jag. 'Men så hände något. Det föddes ett hopp som förintade hatet, stereotypa könsroller sprack som troll i solen. Jag var med och kämpade för kvinnors mänskliga rättigheter, mot alla former av diskriminering och för kärlekens frihet. Vi var många, feminister av alla olika kön, från alla delar av världen. Vi vände utvecklingen, vi räddade världen, vi gjorde oss till människor. Vi kastade av oss patriarkal pansar. Vi visade att kärleken inte har något kön, vi slöt ett förbund med jorden, vi gjorde oss till människor under min livstid.' "
 

Gudrun Schymans del i det här fantastiska stycket. Olika vettiga människor om saker som är dumma.

tolabo

helt ärligt nu -
hur kan någon INTE dö av tristess på landet? eller kanske snarare av denna himla tystnad och otillgänglighet...
uttråkad och rädd typ

handsome - pete doherty

and life could be so handsome
 life could be so gay
are you going nowhere?
oh then nowhere,
nowhere’s on my way

longbottom

En så himla Annie-ig grej hände förra lördagen som jag måste berätta om haha.
Så på fredagen så pArT4d3 jag såklart pga jag är jag och var uppe till ?????. På lördagen tyckte jag att det vore soft med en dusch och jag TROR vad som hände är att jag tappade duschmunstycket i ansiktet för plötsligt hade jag fläskläpp, blåtira och sår på näsan. 
Ser nu nästan normal ut igen! 
 

.

Det händer på nytt och på nytt och på nytt och så jävla många gånger om att jag inte har nog med fingrar för att räkna det. 
Det bara händer jämt och hela tider och jag är den svagaste människan på jordklotet som fortsätter gå tillbaks. Jag dissar alla män för honom, smyger iväg, säger att jag måste göra någonting. Fan alltså; det här med att vara så svag att man måste luta sig mot garderoben för att överhuvudtaget kunna stå.

RSS 2.0