.

ja jovisst gillar jag hur du klär dig men jag föredrar hur du klär av dig

pytteliten uppdatering

1. Imorgon är det inflyttningsfest hos Algot! Kalaskul! 
2. På lördag ska jag till Köpenhamn med Jacqueline, Christopher och Ebba! Är så orimligt pepp på detta. Vi har noll planer men (citat) "Biljetten är ju så billig" (obs 39 kr obs) och "Öl måste ju vara billigare där... Undra hur mycket en kostar". Älskar hur jag har påverkat med min småländska snålhet.
3. Här får ni en bild när jag ser djup och kulturell ut: 
Man blir ju sådan när man har glasögon, kavaj, studerar filosofi och både kollar på och läser nyheterna (gör detta aktivt pga dum och obildad jämfört med mina klasskamrater) på x olika ställen. 
Ser ut som någon som andas genom näsan på museum, nickar långsamt och säger "det känns som konstnären kämpar för att inte drunkna i ett blodsbad av tankar" om konstverk.
4. Ska plugga nu. På riktigt. Fast först lite till nyheter.
 
 
Hångel på er kamrater

en vän en gång för längesen fast nyss egentligen

”Jag tycker bara man är slampa om man gör det fastän man egentligen inte vill”, säger hon och jag tror att det egentligen är där som vi slutar varandras närmaste vänner.

Men jag säger bara ”jasså”. Orkar inte ens försvara längre. Det är eftermiddag och vi går precis förbi stadens bästa pizzeria och HON SÄGER SÅ. Att någon som inte säger nej ska få en så gräslig stämpel på sig – att någon överhuvudtaget faktiskt förtjänar att få den stämpeln på sig.

På samma promenad pratar hon i tusen år om ett problem som inte är ett problem och jag säger ”Vet du, sluta spela den där gamla skivan nu, och gör något åt saken istället”, och kanske är det okänsligt av mig men jag orkar inte bry mig längre.

 

Men vet ni hur det är?

Närmaste vänner ändras ibland. Man kan ha så rysligt roligt tillsammans, man kan leka på en trasig lekpark för att hjärtat är lite trasigt, man kan dricka alldeles för mycket tillsammans, man kan halka in på alldeles för djupa samtal, och man kan skratta åt de fånigaste av grejor.

Men så kan man ta olika vägar i livet – och då kan allt förändras. Kanske bara för ett litet tag, kanske för för alltid. 

För man får nya värderingar, hittar nya närmaste att leka på en trasig lekpark med, och plötsligt ses man på stan och man har inte synts på hela sommaren och man drar inga internskämt utan man bara ger en snabb kram och säger ”Shit kul att ses hur är allt (jodå bara bra) ah vad härligt förlåt men jag måste dra vidare är ju på jobbet egentligen du vet” och man säger inte att man borde träffas någon gång snart.

För ingen av oss vill.

Och det märks så väl.

För man är klar med varandra, man har knutit upp ett bästa-vänskapsband och knutit fast ett med andra. En gång i tiden var man varandras, en gång i tiden hade man så himla kul, en gång i tiden var allt bra, och den tiden kommer alltid finnas där - bara inte nu.

Kanske kommer den tillbaks.

Men man kan inte låtsas;

för tiden är inte nu.

Nej, för ingen av oss vill att tiden ska vara nu. Tiden ska vara då, tiden ska kanske vara sen.

Så vi knyter upp bandet och vi lägger det på marken. Färdiga. 

Sen går vi; och vi säger inte hejdå.


- They're not from the 70's, they're from New Zealand. - Isn't that the same thing? - Similar I suppose.

Alltså idag hände en så himla bra grej! 
Jag vart lite halvdeppig pga är en hycklare och inte alls en såpass strong independent woman who don't need no man som jag vill vara (detta var ej den bra grejen) - och så kollade jag i brevlådan bara för att mötas av det här:
jliRxa on Make A Gif, Animated Gifs
 Tre hälsningar från Nya Zealand, alla från Euan såklart. Så väldigt uppmuntrande och peppande när livets kanter och hörn känns lite väl skarpa. 
 
Ikväll ska jag åka till Malmö med fina Ebba och Jacqueline. Också så himla uppmuntrande och peppande, hurra hurra. Tycker ju megamycket om dem.  

godmorgon

God morgon! 
Jag vakna precis. Är så förbannat bakis och vaknade precis efter att ha gått hem på morgonen från en annan säng som inte var min egen. Heja! 
Supersnabb uppdatering var det ja. Nu ska jag byta om och sen gå till stadsparken för att gossa med min klass (iom sov för länge för att kunna åka till malmö. geni.)

universitet

det är så tillfredsställande när ens lärare säger "bara för att det står i er lärobok betyder det inte att det är rätt".
när de ber oss ifrågasätta, säger BRA när vi säger NEJ och jublar när vi frågar varför - det är så otroligt. 
och jag tänker på hur mina forna lärare har sagt "men om du kollar på sida 134..." och "ja men det är bevisat" men mina nuvarande säger att så här tycker den här författaren, men inte alla, aldrig alla. 
 
det var ett så härligt uppvaknande när min lärare första dagen på universitet sa att "demokrati är bara det minst dåliga av system, sägs det" i kontrast till en annan lärare jag hade haft som hade sagt att demokrati är bra bra bra x10000 och med diktatur finns det inga fördelar.
 
Jag älskar det. Jag älskar att spotta på systemen, att säga men fattar ni inte ni gör visst fel varför kan ni inte se flera sidor?, älskar att se fel men också rätt, älskar att fråga varför och få veta. 
 
 
Men det är så himla svårt. På riktigt. Jag, som på gymnasiet insåg att hallå jag behövde ju inte kämpa alls, var ändå bland de bästa i klassen, är plötsligt inte längre i den positionen. Jag läser samma mening om och om igen men fattar inte ändå tills jag läser den för tionde gången och bara "jahaaa". 
 
"Man kan liksom inte bullshitta sig igenom universitetet", säger min kompis Christopher och jag vet att det är sant men försöker ändå och öppnar blogg.se istället för att läsa samma stycke för åttonde gången.

lördag

Förfestar i en park med hängmattor, dricker körsbärsvin, dansar på en klubb och hånglar med en smal man med skägg som vet att första spåret på Up the bracket är Vertigo (och att alla album som börjar med den låten inte kan vara annat än spektakulera), att Arctic Monkeys's första album är helt genialiskt och deras absolut bästa, och att en revolution utan dans är en revolution som inte ens är värd att ha.
Fantastisk första-lördag i en stad tycker jag. 
Är fortfarande i total chock att det finns folk som faktiskt verkar tycka om mig även här.
 
Jag har det bra.
Det är så himla mycket plugg men
jag har det bra.

tja

Sak jag har insett: jag är skitdålig på att plugga.
Och ni bah är du ju inte alls deeeeeeeet 
men alltså JO!!!!! Alltid trott att jag vart helt ok på det ändå men ju mer jag tänker på det, ju mer inser jag att jag är extremt exceptionellt dålig på det. När jag pluggade som mest bröt liksom min epilepsi ut. Ej rekommenderad pluggmetod.
Och folk som hängde med mig på gymnasiet vet ju att jag där bara flöt med strömmen, eventuellt satt med en bok och tänkte på annat. Skrev en uppsats i sista minuten. Och man kan inte göra så nu, och det skrämmer skiten ur mig.
 
MEN jag har köpt block och pennor i olika färger och jag har äntligen skolböckerna så nu fan kamrater, så kör vi. Heja Annie.
 
 
Förresten om min klass: jag gillar den. Jättemycket gillar jag den. Och Cornelia skriver att hennes klass är homogen men det är liksom inte min. Och så hade vi en kalasrolig minifest där jag blev fullast (såklart), vi rökte cigg på taket, diskuterade allt mellan himmel och jord, och lyssnade på Aqua. Megakul. JAG HAR FÅTT KOMPISAR. Alla är så sjukt smarta och filosofiska också, herregud. Men äh jag gillar't.

just keep swimming

Hörrni! 
Jag bor ju i Lund nu. Här är det fint och allt känns bra, även om jag bara har varit här i några dagar. Och vissa frågar mig hur det ligger till med min framtid egentligen - vad är min plan - vad vill jag göra - och; annie du måste väl bestämma dig?!?! Svar: nope det måste jag inte alls. Inte än.
Har inget mer att säga så här är en säl som symboliserar min livsattityd rätt bra

 
Ikväll ska jag dricka öl! 

RSS 2.0