jävla liv

Saker jag vill:
- Tjäna någorlunda bra pengar
- Resa mycket
- Alltid ha kul

Saker jag inte vill:
- Skaffa barn
- Ha äckligt mycket i studielån när jag inte ens vet om det är något jag vill jobba med
- Jobba med något jag är dålig på

Saker jag kan tänka mig jobba som:
- Översättare för film och tv
- Krönikör
- Albumrecensent
- Filmrecensent
- Syssla med typ latinsk grammatik (seriöst)
- Kanske jobba för ett företag som jobbar för allt jag står för

Saker som är omöjligt:
- Alltid ha kul
- Tjäna bra pengar med någon av dessa yrken
- Resa mycket när en inte har bra med pengar
- Alltid ha kul
- Alltid ha kul
- Alltid ha kul


liten uppdatering

Hej Annie vad gör du nu för tiden? Varför skriver du aldrig? Vad gör du med dagarna och vad tänker du på?
 
Jo tack jag bor i världens bästa korridor. Jag dricker öl ibland. Jag går ut på klubb ibland. Jag försöker hålla uppe min spanska och kollar på dubbade sitcoms. Jag försöker plugga fast inte egentligen. Jag funderar på vart jag ska fara och plugga någonstans 2015. Jag snusar rätt mycket. Jag städar mitt rum ca aldrig.
 
Jag skriver aldrig för att ?????? Överlag går min kreativitetsprocess rätt så skit. Ritar aldrig, skriver inga låtar. 
 
Tänker mest på jämställdhet som ni kanske har märkt. På om jag blir godkänd på tentan (lolz minns den gamla goda tiden när jag började grina om jag bara hade ett halvt poäng över mvg-gränsen). På vad fan jag egentligen vill göra av mitt liv. På hur sorgligt det är att jag antagligen aldrig kommer få hångla med en särskilt snygg snubbe :'( På hur underskattat stockholmska är (älskar det?!?!?!). På om en kanske skulle ta och klippa håret sitt.
 

en viktig grej

Kompisar! 
Det är ju val i år, och jag ska såklart inte säga åt er vad ni ska rösta på (hade varit svårt då jag inte vet själv). 
Men ni har kanske/förhoppningsvis/antagligen hört det här med att Anders Borg har lagt fram ett förslag om att sänka studiebidraget och höja lånet? 
Ni kan läsa bra om varför det vore en exceptionellt dum idé här: http://gehrke.tumblr.com/post/77265683483/det-ar-nu-det-galler
 
Jag vet att politik kan kännas supertråkigt ibland, men det här är så HIMLA viktigt för oss ungdomar och för framtida generationer, och det är jättejätteviktigt för oss att säga ifrån. Det här funkar inte. Utbildning ska inte vara ett privilegium vi bara unnar folk med mycket pengar. 
 
Blir så ledsen.
 
Så snälla nu, även om ni kanske inte är så intresserade. Om de inte drar tillbaks det här förslaget, kan vi i alla fall ha det i åtanke när vi röstar? 
 
Fan alltså. Sådana här människor tar hand om vårt land.

Typiskt tjejer

När jag var yngre (och förmodligen också nu för den delen) och jag och mina vänner gjorde något dumt mot varandra så sa alla att

oroa dig inte det är så tjejer gör. Det är så ni är i den här åldern.

Och det är kanske sant. Kanske pratar tjejer mer bakom ryggen än killar, kanske säger vi generellt sett att inget är fel fastän det märks att vi tycker det. Kanske är det sant att vi inte erkänner att vi är avundsjuka i samma mån som killar gör, kanske hugger vi oftare vänner i ryggen, kanske låtsas vi mer.

Jag vill inte snacka skit eller så, men alltså…

Men om det är så  - om vi låtsas mer – varför är det då så?

Är det någon slags ersättning för kuken män har? Eller något som ingår i äggstockarna? Livmodern? Fittan?

Men alltså, jag bryr mig inte.

Eller kan det bero på något annat?

Till exempel att kvinnors åsikter alltid har blivit nedsedda på och inte tagna på allvar. ”Har du mens eller?” hit och dit. Eller att vi är rädda för att bli kallade glåpord om vi står på oss själva. Eller är vi så pass rädda för att bli ensamma en stund, så pass övertygade om att vi är för svaga för att klara oss, att vi föredrar att inte möta direkta konfrontationer.

Men lägg av, jag lovar, det är inget.

Fast vet ni, kanske är det där döljandet av ens riktiga åsikter inget som ingår i det kvinnliga könet; inget som är typiskt tjejer alls.

Killar kanske inte gör det här i samma utsträckning som tjejer, för att de är säkra på att de alltid klarar sig.

Kanske är det inte alls en egenskap, det här som är sagt vara typiskt tjejer, utan bara ren rädsla.

 

 

En tanke bara.


så mycket

Hej kompisar. Vad pågår i ditt liv, Annie?, undrar ni. JO det pågår faktiskt såpass mycket att ni får som uppgift att säga åt mig varje gång ni ser att jag är online på något internetforum. 
_Omtentavecka nästa vecka (har inte pluggat något)
_Tentavecka veckan där på (har inte pluggat något)
_Skicka in ansökan till utlandsstudier innan femte mars
 
 
Igår dansade jag och Ebba tills natten blev morgon. Kalasfulla. Såklart. Som så sig bör när man är tjugoett och nästan odödlig. 
För vi dansar som bara vi kan (inte alls), pratar om allt mellan himmel och jord och över och under det, skrattar tills vi kiknar, dricker öl efter öl, och blir suktade efter av killarna i bandet. Springer iväg från konversationer när vi hör en gammal soullåt eller popdänga komma på och låter det gamla indiepopkiddet i en komma frama igen.
sjunger högt med i varje låt, ja vi ska minsann ramla in i varje taxi, och vi ska minsann visa vad respekt betyder för just oss
och kanske kollar nån men vi bryr oss inte; för vi har roligt;
vi har det bra
 
jag har det bra.
 

MR

Fan hörrni, jag är så trött. 

Jag är trött på att vara pedagogisk. 

Jag är trött på att försöka se något positivt i allting (obs aldrig vart bra på detta). 

Jag är trött på att vara arg.

Jag är trött på att förstå, på att förklara, på att ha tålamod, på att se över saker, på att tänka "det kunde varit värre". 

Jag är trött på att försöka få folk intresserade och lite sugna på att kämpa för sina egna och andras rättigheter. Jag är trött på att vilja skrika "men är ni inte ARGA då?" 

 

Åh denna eviga kamp att ständigt behöva förklara sig, och åh denna ännu jobbigare kamp att behöva förklara andra. 

 

Jag tänkte skriva något om Blondinbella men jag orkar inte. Är så slut på hennes tjat; har aldrig gillat hennes blogg eller åsikter och kommer så troligtvis aldrig heller göra. Så egocentrisk - om det inte händer henne kan det ju inte heller hända någon annan. Kvinnan tänker ju inte längre än näsan räcker. Eller jo, bra på att driva företag är hon i alla fall yada yada *reser mig upp* *applåderar* *busvisslar* *torkar bort en tår*

 

Jag är trött på att bli besviken på mänskligheten, för att låta dramatisk. Vi slåss och krigar och våldtar och sårar och friar de som våldtar och vi misshandlar och torterar och skriver på namnlistor så att romer blir tvungna att fortsätta på i kartonger och vi röstar in rasistiska partier i riksdagen och vi dömer och mobbar och fryser ut etc. Försöker sitta uppe hela natten och läsa konventioner som får en att tänka men det här är ju en självklarhet!, eller skriver inför seminarium som handlar om indirekt och direkt diskriminering. 

 

 

Man skulle blivit bra på matte eller något istället. Gått på LTH. Syssla med något självklart.
Näe, istället är jag dum nog att sänka ner mig i det här jävla det-finns-inget-rätt-eller-fel-träsket. Idiot.


några trender vissa män tyvärr hatar :(

 
 

.....

 
Näe rackarns alltså. :'( Bara att byta ut hela min stil då. *suckar medans jag kastar ut allt jag äger* Tur att sådana här undersökningar görs så att man vet att man är på rätt spår i sin garderob och sminkväska! 

tumblr-guldkorn

 
 
 
 
 

"Matthew McConaughey did amazing work this year. For his role in Dallas Buyer's Club he lost 45 pounds, or what actresses call 'being in a movie'."
 
 
 
 
 
 Feminism handlar om att öppna ögonen. Från den stunden att man har blivit medveten om patriarkatet och hur det påverkar oss alla går det inte att blunda igen.

PK

Så här i PK-tider har människor börjat komma med lite instabila argument för att slå emot människor som kämpar emot sexism, rasism, och diverse andra orättvisor. Det pratas om rasism gentemot vita, hat mot cis-människor, och sexism gentemot män. Framför allt på internetforum som tumblr pratas det om detta. För människor gillar att leka martyrer.

Allt hat är vidrigt hat. Så varför fokuserar vi på icke-vita, LGBTQ-folk, muslimer, judar och kvinnor?, undrar människorna. Säger ni inte emot er själva? frågar dem.

Men det går inte att jämföra. Att bli sårad för vad någon kanske säger någon gång går inte att jämföra med att bli utkickad av sin egen familj, hundratals år av förtryck, vara tvungen att vara rädd och försiktig när man går hem om natten för risken är stor att bli våldtagen, få höra att man är fel onormal och hela ens existens irrelevant för världen, tas för given att vara skyldig till ett brott, inte någonsin tas på allvar, tas för given att inte vara kapabel till något utan istället ha kvoterats in, få lägre lön för samma arbete, inte få samma grundläggande rättigheter, ses som sjuk för att man älskar någon som är av samma kön eller gillar att klä sig som stereotypen av det motsatta könet, och så jävla vidare i all oändlighet. Inte. Samma. Sak.

 

Vad dessa människor inte heller förstår är att feminism, antihomofobi, och antirasism gynnar alla; just för att de handlar om vad som är världens mest självklara sak: att alla människor är lika mycket värda och ska spela på lika villkor; och att vi inte ska se personer för deras kön, sexualitet, etnicitet och religion.

 

Vi kämpar mot våldtäkt. Mot våld. Mot fördomar. Mot orättvisor. Mot hat.

I slutändan inte för en speciell sida.

Men vi måste som det är nu skrika högre för kvinnor, invandrare, LGBTQ, och andra (”)minoriteter(”) – annars har de inte en chans i världen att synas, höras, räddas, få makt och respekteras.

 

Vi kämpar för fred. För jämlikhet. För trygghet. För rättvisa. För kärlek.

Är ni med oss eller mot oss?


And where did the future go? It left us too soon - I've heard it on records, I've seen the cartoons. is it inspected, dissected and collected in jars, and put neatly with labels on a mountain on Mars

hello mates
här sitter jag på en soffa i eksjö och chillidillar. en är ju inte inskriven på Lunds folktandvård så måste åka hit och bli kollad - förhoppningsvis inga probs. Skulle dock inte förvåna mig om de påpekar det här med nikotin imorgon men den som lever får se.
 
annars då?
 
min korridor är grym, alltså, älskar den?!?!?!?!
 
hela min plan med plugg i sydamerika försvann pga dåliga förklaringar från studievägledarna. känns trist att det ska vara så - nu sitter jag och vet ca noll om vart och vad jag vill plugga.
 
Ska träffa Kajsa imorgon, peppen är brutal! 13 månader utan en kompis som har känt en sedan man var fulare än digerdöden typ är rätt så väldigt mycket.
 
 
 
jag har så _himla_ mycket studier att göra. tre seminarium nästa vecka, tusen konventioner, livet är en röra och jag hatar det och älskar det på samma gång.

jalsdz

nu har jag flyttat in i korridor på blekingska. 
är så himla trött. orkar inte gå ut till köket för vill inte att mina nya rummisars första intryck av mig ska vara sjukt tråkig ful brud. det är ju för fan lördag
 
så här sitter jag istället och gör ingenting. hann inte åka till eksjö heller (nästa vecka) men hoppas ni har kul. 
drar på Dom kallar oss mods, in en snus, snackar med viktor och om en timme eller så ska jag sova.
nu när jag fått lite pli på mitt liv (peppar peppar) ska ni få roliga blogginlägg. kalaskul! 

RSS 2.0