idag fyller jag 20 år minus en månad - firas med önskelista!

Några saker jag önskar mig i födelsedagspresent (förutom pengar i all oändlighet):
att bli så här sassig och lite schysta dans-moves
 
- en resa till berlin (och lite andra platser så där men liksom erbjudandet?)
 
en sådan här tårta (tyckte den var fin) och hallå en sholky?!?! (kolla vad glada de är liksom)
 
läppstift i udda färger och kramar
 
bambigirl:

❂ more like this here ❂
buffalos! eller bara platåskor, samt en sådan här tröja (och kläder i allmänhet såklart)
 
 
en a-sträng och fotoalbum
side-of-my-sofa:

What I would give to have been there!
- att the libertines återförenas och alkohol
 
 
 samt böcker, filmer, skivor och hälsa på och leka massa med vännerna mina. 
 
 

nu är det dags för en promenad

 
lång text om hur det känns att stanna kvar och se ens vänner åka på festival
suddar ut
text om hur jag trodde jag skulle klara det här, att jag var stark nog
suddar ut
få ord, bilder, punkter
suddar ut
 
här i eksjö slutar taxin gå klockan 16. 
i london slår pulsen på alla möjliga håll, i salamanca har studenterna åkt hem men framtills att det blev sommarlov dansade de hela natten, och många, många av mina vänner håller till överallt utom just här. 
men här i eksjö slutar taxin gå klockan 16.
och allt står så stillt att jag undrar om jag har hamnat i en film och någon tryckt på paus-knappen -
sådan jävla långsam film i så fall.

uppdatering

yoho och glad midsommar! 
själv ska jag ta det lugnt iom jobbar imorgon som är lite trist på sätt och vis, men samtidigt får jag ju en massa cash bling bling för att jobba 9-22 på midsommardagen och det ärligt talat ingenting jag tackar nej till. Midsommar blir det ju nästa år också - då kanske jag har lite mer pengar. Vore skoj.
400
jag
400
jag
 
image
image
jag
 
 
 
Annars då? 
Inte så mycket. Nästa vecka tar jag efter råd av bästa Cornelia en stor del av min bokhylla och några filmer och drar ut på landet. Kanske behöver lite lantsluft trots allt - den här småstadskänslan tror jag är alldeles för lagom. Vi får se hur livet utvecklar sig. 
Jag saknar Salamanca och London så himla mycket. 
Och det var allt tror jag.

är det här allt det blir så dör jag

Hej
jag är inne i en sådan där nere-period igen. 
Gudars vad fort det gick att halka dit, och jag blir så frustrerad, för jag vet inte vad jag ska göra för att komma därifrån. Jag vet verkligen inte. 
 
Och jag vet inte vad jag ska göra åt den här ständiga bristen på livslust. Jag har ingenting jag tycker är roligt längre. Jag går runt och vill bara ha mer mer MER, vill att saker ska hända, vill på något vis bara glömma var jag är och vem jag är. 
Jag vet inte hur jag ska få tillbaks någon typ av kick. Kan inte gå runt så här, det går inte.

ville inte va den som blev kvar

Jag har tänkt på ett sådant här inlägg så länge, desto mer nu när jag vet vad jag alltid har anat: att många tycker det är jobbigt när jag pratar om hur jag mår på grund av hemstaden min. Det är aldrig menat som ett personangrepp, varken när jag pratar eller skriver om det, då de jag lämnar ut det för är de som får mig att gå runt.

Här är den.

Förklaringen.

 

Människor pratar så fint om sina hemstäder.

De prisar känslorna av låg-och mellanstadiet, pratar om högstadiehat med kärlek i rösten, gymnasievänskap och första sommarjobb. De talar om nätter på uteställen, om när affärer öppnades och första fyllor i en park någonstans.

Och jag kan inte. Det går inte.

För bara jag föreställer mig att gå på de där kullerstensgatorna igen skaver det. Jag minns hur allt det där känns.

Hur jag när jag går förbi sjukhuset återupplever känslan av att få höra att jag har epilepsi, sedan att den blivit värre och att jag måste höja dosen, och sedan samma sak en gång till.

Hur jag när jag går förbi mitt gamla högstadium än en gång känner att jag måste vara perfekt, och känslan av att bråka med mina bästa vänner.

Gymnasiet och dess dumma lärare och rektorer.

Det enda utestället och alla gånger jag suttit och gråtit på dess toaletter.

Shoppinggatan där allt ser precis likadant ut.

Överallt den här ständiga påminnelsen av att vara otillräcklig, fel, och inte höra hemma. Vart man än vänder sig känna sig så malplacerad och borta i en tjock dimma där det krävs någon att alltid, alltid hålla i hand för att inte tappas bort helt. Att känna sig så utpekad, uttittad, utanför, och inte som i London där folk tycks uppskatta ens konstighet de light, är så förbannat förfärligt.

Så det är därför jag inte kan prata på det vis många andra kan.

För jag vet att kullerstensgatorna är fina; gränderna, sjöarna, ängarna och alla gamla hus likaså. Jag vet det - men den här tjocka dimman gör det svårt att se. Och jag har människor som håller min hand, men så fort jag står ensam faller jag i tusen bitar och ligger på marken utan att veta hur jag ska ta mig upp.

Det är därför jag inte passar, eller trivs, i den där staden borta i Småland.

Och ingenting kan jag göra för att bli distraherad från den här dimman.

Jag bara famlar runt när jag är där. Och fastän jag inte ser känner jag mig så

Uttittad

Uttråkad

Utpekad

Utanför

.

Jag överdriver inte när jag säger att jag inte kan hantera den staden utan mina vänner. Jag har flyttat till främmande länder och städer där jag inte känner någon utan att blinka, men där borta, där går det inte. Jag går runt där per automatik men jag hittar inte.

Att vara uttråkad är en sak.

Att vara uttråkad, ångestladdad och i en dimma en helt, helt annan.


mitt studenttal

för pyttelite än ett år sedan höll jag tal i kyrkan. det var så här jag sa.
 
Hej, jag heter Annie Halje och har varit elevrådsordförande det här läsåret. Kanske är det mest en titel, för vad jag hade gjort utan resten av elevrådet, det har jag inte en aning om. Tack så mycket för det - ni har varit så himla fina. 
I den här posten som elevrådsordförande ingår det i alla fall att hålla tal på studenten; och nu är det ju student. Nu är det ju faktiskt dags för mig att hålla tal.
Jag skulle kunna tala om minnen jag tar med mig härifrån Eksjö gymnasium. Dra anekdoter, kanske något om hur rädda och nervösa vi var när vi först började här, och hur totalt onödigt det var, för ärligt talat - hur fantastiska har inte de här åren varit?
Men jag ska inte dra några anekdoter.
 
Jag skulle också kunna tala om saker jag har lärt mig här. Saker som derivata och hur Sveriges riksdag fungerar - men också hur fantastiska vänner kan vara och det faktum att bara för att någon kallar sig auktoritet behöver inte det betyda att den gör rätt, vet bäst eller att man bör lyda vad den säger. 
Men inte heller lärdomar ska jag säga någonting om.
 
Slutligen har jag också alternativet att säga visdomsord inför framtiden. Säga saker som "Fånga dagen", "Våga tappa fotfästet" och att allt vi behöver är ju kärlek egentligen. Men allt det där vet ni ju redan, så det ska jag inte heller säga någonting om. 
 
För när det kommer till kritan tar inte jag med mig mer minnen eller lärdomar härifrån - troligtvis är jag inte heller visare än någon annan av er. 
Nej, jag väljer att fatta mig kort och nöjer mig med att säga att tusen saker har hänt, och tusen saker ska också hända, men först ska vi ta studenten och ha en helt fantastisk kväll. Grattis alla studenter, och tack så mycket! 
 
 
sjukaste

fyra informationspunkter

är i uppsala, blev inget "hultsfred" för min del, imorgon är jag i eksjö igen. slå en pling om ni vill, behöver - som ni vet - ständig distraktion när jag är där.

igår

Igår kan delas upp i tre små mappar:
1. Förfest i Dannes lägenhet med Jenny, Johanna, Åkerblad och Thess. Alltså åh. Så himla fina, fina tjejer. Grät nästan en liten lyckotår när jag fick kramas med dem igen.
2. Hotellet, som vanligt ytterst begränsat i underhållningsvärde. Men att träffa det fina folket förbättrade ju hela köret väldigt, väldigt mycket.
3. Gick hem och var, som vanligt när jag är full och ensam i Eksjö, skitsur. Skypade med Euan i ren visst-suger-allting-så-fort-man-är-ensam-frustration. Sen kom Hugo över och drack öl och pratade om livets petitesser; det var fint iom har inte gjort sådant med honom på ett år. 
 
Slutsats: Jag hade dött utan mina kompisar - ni får mig så förbannat jävla glad. Tack för att ni får livet mitt att gå på igen även när det känns knaggligt: jag tycker så himla, himla mycket om er.

london

I onsdags lämnade jag London. Efter fyra och en halv månad av att vara så fattig att jag inte ens alltid haft mat på bordet lämnar jag staden jag har glorifierat sedan jag var sju och upptäckte Charles Dickens böcker, och trånat efter sedan jag var fjorton och blev en slav för britpop.

De har månaderna har varit så förbannat framåt/tillbaka; för jag och London har haft ett komplicerat förhållande. Hur vi bara klickar är fantastiskt – jag tror inte det finns en stad i hela världen som jag höra hemma i så mycket som London. De ständigt nya gatorna, nya platserna, nya människorna.

För någon som alltid tröttnar är det ultimat med en plats man inte har tid att tröttna på. Det finns helt enkelt för mycket.



Men det är svårt med ett grått mars-London när man precis har blivit trasig efter att ha äntligen erkänt för sig själv att man nog har lite känslor ändå. Inte för att London är London, utan för att London är så förbannat dyrt och när man inte har jobb och inte upptäckt de billigaste ställena har man inte råd med att supa bort sina sorger helt och fullt. Och inte för att London är London, utan för att ens bästa vän och den enda som har kunnat trösta en för att den har vetat precis allt har varit tvungen att åka hem och plötsligt står man där och är jätteförvirrad i en av världens största städer.

 

 

Men så kommer en vårdag och en till och en till, och sedan kan det regna och vara grått och se så förfärligt ut men man börjar plötsligt röra sig ganska världsvant, och ibland kommer någon fram till en på stan för att den tycker man har så cool stil och det händer ibland att hen vill ta kort till sin blogg och man bara dör glädjedöden över att någon har lagt märke till en i en sådan stad av individer där ingen är den andra lik. Någon har sett en.  
Man inser att man nog ser ut att känna sig hemma, 
och sedan inser man att det är precis vad man gör. Man känner sig hemma – i vissa delar mer än andra.

Nästan mer hemma än i staden man växte upp i.


 

Fast att bo i en stad som är större än hela höglandet och populär för hela världen tär på ens plånbok, för lägenheter i London är dyra och transportkort för att ta sig runt kostar skjortan. Och innan man vet ordet av har man bokat en biljett till Danmark, till Malmö, till Uppsala och Stockholm, och slutligen till Småland.

Man vet att det kommer gå en vecka och så kommer man tröttna på också det. Och nog finns det fabulösa saker som bara finns i Sverige eller mina hemtrakter, men de är inte London.

Men ibland måste man vara vuxen, se på sitt bankkonto, inse att det inte kommer gå och att man blir tvungen till att tacka ja till jobbet hemma i Eksjö som man blev erbjuden. Och man får tänka att att äta husmanskost kanske kan vara rätt trevligt ändå, att gå på skogspromenader kanske har en charm man bara kan upptäcka om man varit storstadsbo ett tag, och att leva långsamt kanske kan vara bra en liten stund, även för någon som tycker att allt alltid ska hända. Man får tänka att att komma in i mönster kanske kan vara lite bra för ett tag trots allt.  Jag måste tänka så, annars går jag under.

 

Hejdå, London. Jag började sakna dig så fort jag var på flygplatsen - kanske syns vi igen, någon annan gång, något annat stadie i livet.


hej

jag är i sverige!
i malmö närmare bestämt, en av de bästa städerna i hela sverige.
imorgon kommer jag till småland/eksjö pga smidigt. kanske går jag ut och säger gRaTtiZ till studerna (grattis rebecca <3), men kommer i alla fall inte förräns vid sju-tiden (pga billigaste resan) så kommer inte se deras glädje. Hah!
(Tokigaste att inte veta hur jag ska få tag på alkohol. Känner mig som sjutton igen, blir lättöl i sådana fall :( )
 
Hur som - har inget internet på varken min egen dator eller min telefon just nu, så lite svår att få tag på. Imorgon ska jag fixa tillbaks mitt gamla nummer, då kan ni nå mig på det. Syns kanske imorgon.
 
det här ska vara jag om studenterna ber mig om framtidsråd
 
puss dårå
 
PS har massa dokument jag har skrivit på, de får ni nog läsa snart. är så himla pepp på att skriva nu för tiden, extra mycket liksom. hoppas ni inte lider allt för mycket av det.

hah

 
"Du är söt utan smink också, Annie" 
"söt"
"utan smink"
...

MITT HUVUD DUNKAR SOM EN JÄVLA BONGO-TRUMMA

And New York City's very pretty in the night time but oh, don't you miss Soho?

okej så kajsa skrev allt hon gillar med amerikatt och jag tänkte gudars skymning vilken bra idé - för london är ju världens finaste stad och ändå skriver jag bara om hur jävla dyrt det är och yadda yadda yadda. 
Jag har ju tråkigt nog inte åkt runt i England - bara inte blivit så, någon annan gång får det bli. Men jag tycker vi kör på en sådan där lista ändå, vissa grejor blir ju för hela Storbritannien antar jag ändå. 
Saker som är bra med London
1. 
Alla människor som bara vågar. Den här bristen på människor som tvingar sig själva att vara grå för att de inte vågar annat är så fantastisk. Känns som alla bara kör som de vill.
2. Gatumusikanter som hade kunnat slå stort.
3. Att det alltid finns någonting nytt att upptäcka - man blir aldrig klar med London. Hur vissa säger att de ogillar London fascinerar mig, för alla måste ju ha någonting att gilla i denna metropol.
4. Så sjukt många Second hand-affärer.
5. Det är alltid rabatt på Ben & Jerry's.
6. Okej jag vet att det här kommer låta så himla knasigt men JAG ÄLSKAR DEN BRITTISKA ATTITYDEN. ALLT MED DEN. DÖR.
7. Brittisk dialekt är oftast så himla hjärtvärd. <3 
8. Människor gör faktiskt oftast något åt saken när de har något trevligt att säga.
9. Galaxy choklad, jösses alltså. 
10. Hur mycket billigare det är med fairtrade här jämfört med Sverige.
11. Tekulturen.
12. Intressanta människor på bussar.
13. Ok så det här är töntigt men hur jävla många coola kändisar som bor här/är här ifrån. Jag, som är så sjukt kändiskåt när det kommer till celebriteter jag tycker om, bara faller ju nästan död ned på marken när jag typ får snudda vid något som något av mina älskade har rört.
14. Alla coola hipsters som vallfärdar hit? 
15. Alla språk. Jag tror jag hör minst fem språk per dag, verkligen MINST. Den här grejen med att vara i en enda stad och ändå ha kontakt med hela världen tar mig varje dag med storm.
16. Lappar, graffiti, människor som lämnat avtryck. Detta är överallt.
17. PARKERNA
18. Att kunna köpa all alkohol i livsmedelsaffärer.
19. De röda bussarna. Alltså?!?!
20. All historia mvh Annie 47 år. Nä men allvarligt. Just den här grejen att man bara går runt på stan och chillar och så kommer man på att ja visst ja här har ju Charles Dickens och sånt folk också gått och chillat. 
21. Överlag den här grejen att läsa böcker och lyssna på låtar och då känna igen sig till och med när det inte handlar om de största ställena. Visar bara hur fantastiskt, hur nämnvärt, London är. 
22. Variationen. Gammalt på nytt på gammalt på nytt på goth på indie på high fashion på oändligheternas oändlighet. 
23. Alternativen. Finns alltid så förbannat många saker att välja mellan.
24. Gratis museum
och slutligen, någonting som kanske låter väldigt konstigt,
25. Hur sorgligt London är och hur de på något snett vis inte (lyckas) sopa/r/ det under mattan. I den här staden finns det så mycket sorg, både i det förflutna och nutiden, men det är liksom okej att det är så för man är flera. Man är en individ men man är ett; och allt är grått men desto klarare syns alla färger.
 
London är världens bästa stad, och det finns ingen som den.
Hade jag haft mer pengar hade jag stannat här för alltid - finns inget som att vara i London och inte som turist eller de första veckorna här när man inte kände London överhuvudtaget. Fyra månader har gått (mer än det till och med), och jag har ändå bara skrapat på ytan. Hur fantastiskt är inte det då?

RSS 2.0