uppdatering

Jag saknar utlandet. Prata språk jag behärskar men inte till hundra. Vänner jag träffat. Jag vet inte, att något HÄNDER bara. Blev ännu mer sugen nu, helvete.
 
Igår spelade jag Harry Potter-cluedo med Sara och Hedvig. <3
 
ugh känner lite hopplöshet och ändå som att jag är helt sjukt nöjd med livet. Denna förvirrning med känslor alltså. 

livsfara

Visste ni att syre är dödligt? 
Det finns de som tror att det är därför vi dör överhuvudtaget - att syret i luften sakta, sakta tar död på oss. Tänder eld på oss inifrån.
Lustigt ändå,
hur något livsviktigt är livsfarligt. 
 
Min systerdotter fick ett epilepsianfall nu när jag var i Småland, och min mamma (vi alla, såklart) blev så ledsen. Tänkte att det var hennes fel för hon hade låtit Anaïs rida; anstränga sig; det kan ju inte vara bra, tänkte min mamma, och försökte hindra henne från att hoppa för mycket på studsmattan, springa för snabbt upp för en backe, skratta tills hon kiknade lite för mycket. Ungefär likadant som mamma har reagerat på mina anfall, med andra ord. 
Och det är väl förståeligt. När man ser någon så sårbar är det förståeligt att säga nog nu du får inte göra vad du gjorde innan mer det får aldrig bli så här igen, framför allt när det är någon man älskar så mycket. 
 
 
Livet är - i bästa fall - skittråkigt. Det är då det varar längst. 
Klart jag kan försöka gå och lägga mig vid tio, gå upp vid åtta, äta nyttigt, sluta med saker som förstör min kropp, börja träna, sluta tänka på ytligheter som gör mig psykiskt olycklig, sluta tänka på världsproblem som också gör mig psykiskt olycklig, bara läsa glada böcker, inte sitta så mycket vid datorn, lösa korsord och måla med akvarellfärger. 
Klart jag kan försöka gå runt på en rak linje i mitt liv; följa ett slags the sims-mönster och plugga jobba gifta mig köpa hus skaffa barn jobba lite till gå i pension dö; städa på söndagar, skogsutflykt någon gång ibland, bo i en småstad för att inte få för mycket avgaser i mig, träna tre gånger i veckan och äta frukt istället för lördagsgodis, sluta med elektronik och lära mig alla världens blommor. 
Det går ju det också. 
Men jag kommer dö ändå. Du kommer dö ändå. Varenda människa du ser och alla de du inte har sett kommer också dö (läskig tanke som jag tänker nästan jämt och skriver rätt mycket om när klockan är mycket eller jag är full). Det spelar ingen roll om du röker trehundra cigaretter om dagen eller om du plockar tussilagon varje vår eller om du gör både och; du kommer ändå någon gång sluta andas och om tvåhundra år kommer antagligen ingen veta vem du var.
 
Så jag är uppe för sent. Jag skriker för orättvisor. Jag suktar efter storstäder vad de än gör för min hälsa. Jag äter mycket socker. Jag röker när jag har lust, dricker när jag har lust, snusar när jag har lust. Jag gör inte saker jag kanske borde och gör saker jag kanske inte borde. 
 
För när det kommer till kritan så är hela fucking livet livsfarligt. 
Så är det inte bättre att ha kul medans det ändå är igång? 
 

don't fight, unite

hej, kan inte sova.
var på demonstration mot rasism idag. man tänker att det ska göra en glad, pepp, hoppfull - och det gör det på sätt och vis.
men sen läser man på sociala medier och inser än en gång att rött och blått envisas med att understryka sina olikheter, envisas med att säga "vi och dom".
Blir så jävla fel när folk (för, let's face it, många på demonstrationer röstar inte på alliansen) skriker "krossa kapitalismen" på en antirasismdemonstration; blir som att kapitalister inte kan vara antirasister. och vissa kapitalister bara ":((((((( vi får aldrig va määä ni e så taskiga", och jag känner lite så här att eh jo det får ni visst det? det är NI som gör demonstrationer till en vänstergrej.
för fan hörrni, är det något vi alla kan enas om är det väl ändå att nazism och rasism är ren skit? Är det något vi alla kan säga ja till; oavsett skatt-, utbildnings-, jordbruks-, et fucking cetra-politik; är det väl ändå alla människors lika värde?
här hade båda sidorna en chans att visa att de värderar människor, att de vill kämpa mot skillnad på folk och folk - men de väljer att göra det till en höger-/vänstergrej. som vanligt.
högerblocket kan inte krossa rasismen ensam, så inte heller vänsterblocket. det här kommer aldrig gå om vi inte tar varandra i hand och konstaterar att fan, det här med hatbrott, det är en jävligt dum grej va?
blir så ledsen och så less. less på att kämpa. less på att bli upprörd. less på att säga saker som småbarn fan borde förstå.
förlåt för rörigt nattinlägg. har så sjukt mycket på hjärtat nu för tiden bara.

Mar. 15, 2014


4 fina saker

1. den finaste annie-figuren hade kommit upp på mitt skafferi igår.

2.
hittade en gammal anteckningsbok med dikter av en 18-årig annie. rätt gulliga och pop-romantiska; ni får se några fler någon gång.

3. efter dagens seminarium frågade min lärare vad jag hette! pluspoäng kanske? *håller tummarna*

4. ikväll ska vi fira fina korridorskompisen jacob! så himla peppad.


2012-2013

Åh alltså jag hittade en text jag skrev nästsista januari om året som var. Nu får ni läsa den pga ännu inte för sent. Det är ganska långt, men också ganska intressant
 
Vet ni vad det bästa med 2013 var för mig?
Att jag blev så mycket mer bekväm i mig själv. Och det är så konstigt vad som kan hända på 12 månader; för jag började året med att halta hem från Eksjötorg, vandat in i misär från någon slags undergångstristess, men firade ut det på en strand på Waihiki.
Det är så konstigt, hur lite man vet.
För jag var bästis med människor jag inte längre känner, och nu är jag nära människor jag inte kände då.
 
Och i januari köpte jag en enkelbiljett till London och flyttade ihop med en blond ålänning som fick mig att brinna lite mer för livet, och som skedade mig en hel natt när jag brann för en kille som inte brann för mig. (<3 elskar daaaj)
 
När det blev februari kom Cornelia (<3 daj oxå) till London och sa att hörrudu nu borde vi träffas för det var så länge sen sist. Så det gjorde vi. Och vips så hade en bunt linköpingsbor/fucking livsgenier kommit in i mitt liv - jag saknar dem rätt så himla mycket.
 
I april bodde jag på ett vandrarhem och en kvinna sa att jag var en förebild för unga kvinnor.
 
Så flyttade jag till Lund fastän jag hela mitt liv tänkt Uppsala. Något jag aldrig trodde skulle gå bra gick faktiskt bra. Och hösten gick så himla snabbt och plötsligt satt jag på ett plan på väg till Auckland för att spendera två veckor med en bästa vän som jag står på samma plan som.
 
Förra nyåret skrev jag att inget år skulle toppa 2012 - och kanske är det sant. Jag tog ju studenten och fick flytta hemifrån. Jag spenderade en hel höst i Festens tecken och vänner som stod så nära att vi nästan blev ett. Men 2012 var också året jag var hopplöst förälskad i en kille som nog tyckte jag var lite jobbig när det kom till det, året jag grät på nästan varje svensk fylla; såg på höga höjder och tänkte att nej fan nog nu nu hoppar jag jag orkar inte längre, året jag vilseledde en kille som var övertygad om att jag var hans livs kärlek så himla hårt, året jag använde Spanien som en fristad och slags flykt från mig själv till ett annat själv,, och det var ännu ett jävla år då jag tänkte och kände så himla mycket men aldrig vågade göra.
Jag skrev inget om det förra året. "Man ska komma ihåg det bra", säger ju folk jämt, och det ska man såklart, men jag tror att det är viktigt att komma ihåg det jobbiga också. 
 
Och man får inte tänka att något för alltid kommer vara på första plats för inget och ingen är utan skavanker. 2012 var på många sätt ett fantastiskt år i mitt liv, och kanske framför allt så var det ett avstamp - inte bara från Eksjö, utan också från mig själv. Började växa snabbare, i en annan riktning. 2013 var inte ett avstamp på samma vis. Det var på vissa vis ett skitår, på flera vis ett himla fint ett. Som alla år. Allra mest handlade det om att växa. Som alla år. 2014 kommer också handla om att växa, och alla år efter det också.

RSS 2.0