i'm from england

Jag dör för brittiska pojkar. När vi var i Porto hälsade jag på en pojke som David och är från England, och min rumskompis/brush Patrick knuffade till mig lite och sa
"Haha, Annie, that accent's gonna get you!"
David skrattade och dagen därpå låtsades jag som att jag inte kom ihåg att det hade hänt och att jag var osäker på hans namn, så att jag inte behövde sjunka genom jorden.
 

hittade ett gammalt boktipset-blogginlägg från 2012 precisa början och tyckte det var lite fint så här kommer det

Jag vet inte jag. Kanske ska den här bloggen handla om böcker egentligen men ärligt talat så är det skitsamma. Måste liksom få ur mig det här på ett lagom offentligt ställe.

.

Alldeles nattsvart i framtidstänk fastän jag vet att jag måste bestämma mig snart.
Måste göra så mycket mer förresten. Måste plugga. Måste skaffa jobb. Måsta gråta, måste förstå, måste skratta, måste lära mig säga nej, måste sluta bete mig så jävla dumt som jag gör ibland. Ofta.
Men måsten gör inte alltid vanor så lätta att ändra på. ‘Måsten’ har blivit så tomt i min bok, ett ord utan mening, för jag säger det varje dag.
”Allt löser sig”, säger jag när jag klappar en ledsen kompis på axeln. Men om det inte gör det då? Tänk om jag bara fortsätter gå runt i den här jävla misären, den här jävla röran av tanketrådar som snurrat ihop sig alldeles.

.

Tjugohundraelva har varit ett bra år i alla fall – kanske mitt allra bästa. Så svårt att nämna allt, men har fått så många fina nya vänner som förstår mig till 110 procent och får mig att förstå lite bättre också. Luxemburg med orkestern som var så exceptionellt fint. Astrid Lindgrens värld, kaffe i vårsolen, konserter. Åh, konserter, vad jag älskar er! Att stå så nära att känna pulsen slå i hela kroppen! Du-dunk du-dunk du-dunk. Tillsammans så är vi alla ett, glädje, sorg, besvikelse, hopp. Vi känner alla samma och då blir allt lite lättare ändå.
”Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig även om jag inte kommer tillbaks till dig”, sjunger Håkan och jag tänker ”Indeed som fan, Håkan, min vän” för jag vill vara tuff när det gör ont. Vill säga att jag förtjänar någon bättre (även om jag kanske egentligen inte gör det). Det fina är att de vänner jag har nu hjälper mig att bli lite tuffare. Lite modigare. Lite mer mig själv kanske man kan säga. Åh, jag älskar ju er. Puss puss puss mina fina. Puss Håkan Hellström också för den delen. Puss musik.
Mer då? Hångel, alkohol, cigaretter, dans. Inte så illa det heller, och min lever eller mina lungor eller mina njurar eller ah hela kroppen egentligen protesterar högt för

hallå Annie, alkohol är inte bra för dig, och inte nikotin heller! Du gör så dumma saker då och förresten dör du i förtid och det kommer göra så ont i framtiden, du vet ju det.

Men jag bryr mig inte, för jag vill dansa, vill hångla, vill våga. Alkohol hjälper då, och cigaretter hjälper faktiskt en varm natt när allt känns helt åt helvete.
.

Puss och kram och gos på dig 2011. Att vara arton äger, det här året har ägt, jag har ägt det här året. Det har varit mitt år. Jag har skrattat och jag har gråtit och jag har skrikit högt och viskat tyst (fast inte så ofta) och jag har kramats och jag har vägrat och jag har tröstat och jag har blivit tröstad och det har varit en sådan jävla berg-och-dalbana, men en bra en.
Det finaste är att 2012 ska bli minst lika bra. Fabulöst bra. Hurra hurra, nu rockar vi det här året också.


o_o

Tillbaka efter den kanske mest fantastiska av helger. Spenderades i Porto, Portugal med fint folk, mycket fest samt liten upptäcksfärd i staden. Så himla fint och roligt! 
MEN i torsdags var en sorgens kväll (fast hade skitkul som vanligt såklart): det var nämligen min sista kväll med Jóvana, Vincent och Emma, som har varit några av mina absolut närmaste här. Blir så ledsen. 
annars:
jag mår bra. jättebra faktiskt. och det låter dramatiskt men det enda jag har kunnat tänka de senaste veckorna är 
"jasså, det är så här det känns"
för jag hade glömt hur det kändes att vara glad under en längre tid. 
Ska berätta mer någon annan dag, lovar. 
 
besos

godhet

Åh.
Var precis och handlade lite mat och dylikt, och eftersom pengarna går åt likt smör i solsken här borta och jag varken fått min lön eller mitt studiebidrag än hade jag givetvis inte tillräckligt på konto. På El Árbol fungerar det så fint att man måste köpa för minst 12 euro för att få betala med kort, och närmaste bankomat var lite för långt borta. Så där står jag, säger tack så jättemycket syns någon annan gång det var ju fan också att det ska bli så här. 
Och då frågar den sötaste av flickor, som stod bakom mig i kön, om jag behöver hjälp. Jag säger att nej det är lugnt, jag går hit någon annan gång, ingen fara. Men eftersom hon var en ängel så betalade hon åt mig, fastän jag tusen gånger sa att det var lugnt. Tretton jävla euron betalade hon gladeligen, bara för att hon hade varit i samma situation.
Vissa människor vill man ju bara ge en gloria och en guldmedalj. Blir så glad när jag får bevis på att det faktiskt inte bara är i sagor människor är så godhjärtade att de hjälper en total främling på sådant sätt.
Ta hand om er allihopa. 
puss

vet inte om ni såg länken med min favoritscen som jag infogade i listan men så här var i alla fall talet om ni inte orkar kolla

"She's got you thinking this is how you’re supposed to be. Well it's not. We're young. We’re supposed to drink too much. We're supposed to have bad attitudes and shag each other's brains out. We are designed to party. This is it.  Yes, so a few of us will overdose, or go mental. But Charles Darwin said you can't make an omelette without breaking a few eggs. And that's what it's all about - breaking eggs - by eggs, I do mean, getting twatted on a cocktail of class As.

If you could see yourselves... It breaks my heart. You're wearing cardigans! We had it all. We fucked up bigger and better than any generation that came before us - we were so beautiful! We're screw-ups, I'm a screw-up, and I plan on staying a screw-up until my late twenties, maybe even my early thirties. And I will shag my own mother before I let her, or anyone else take that away from me!"


_

Funderar allvarligt på att ansöka om en kurs här i vår också - mår så himla bra (bortsett från bristen på sömn).
.
.
HAHHAHAHAHHAHAHH ALLTSÅ GUD MIN AMERIKANSKA RUMSKOMPIS SA PRECIS "MY LONG HAIR JUST CAN'T COVER UP MY REDNECK HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHA (de hyllar usa idag)
 

list...jävel

1. Vad heter du?
Annie Halje

2. Vad kallas du för?
Annie, skitroligt och kreativt men helt acceptabelt. Julia (SAKNAR HENNE OM DU LÄSER DETTA VILKET DU INTE GÖR KOMSI KOMSI) kallar mig för hoggy, somliga kallar mig Halje och hippie och Hippiehalje.

3. Vad vill du att folk ska kalla dig?
Jag uppskattar all bekräftelse på min existens så länge det inte är elakt, dvs, kalla mig vad ni vill så länge det inte är taskigt.

4. Vad gör du just nu?
Läxan, stickar och kollar på Colegos (Vänner på spanska! *är internationell*). Ser ut så här:


5. Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?
Gud, spela piano, saknar det så himla mycket.. Rätt sugen på en siesta, ska ta en snart tänkte jag. Annars; kramas med mina fina, dansa, kanske hångla lite?

6. Vad har du på dig?
Grått linne och min grå plisserade kjol (passion for fashion ni vet)

7. Vad har du gjort idag?
Gått i skolan, bakat kladdkaka, skrattat, diskat, börjat på min läxa. Ikväll ska jag ut såklart! Det blir roligt tror jag.

8. Vad var det roligaste med din dag?
Äh den är inte slut än ju. Hittills var det när jag fick kunskapen om att Jennifer flyttar in idag! Hurra vad kul, nu blir det att dela lägenhet med två crazy americans. Ikväll blir det också rätt fett tror jag, är ju feria och allt, så fest nästan oavbrutet i en vecka.

9. Vad var det tråkigaste med din dag?
Att diska kan ju vara bland det tråkigaste. Vakna är i allmänhet är rätt tråkigt, men behöver inte gå upp förrän cirka tjugo över nio och då är det oftast ok.

10. Om du fick beskriva en perfekt dag, hur skulle den då vara?
Vaknar ca 10, hånglar, dricker te men äter ingen frukost (hatar frukost, äter jättemycket ändå pga mamma), har en snyggdag, träffar vänner och fikar/pratar/skrattar, äter vegetarisk sushi, har en sådan där asrolig, skön förfest som sticker ut från mängden och alla har jättejättekul, ut och festar järnet (blir bjuden på många drinkar så jag slipper betala hehe..he?), dansar dansar dansar, hånglar lite till, har bara allmänt en helt fantastisk/knasig/annorlunda kväll, går hem sent, ligger, SOVER och drömmer om fina saker.

11. Om du tittar åt höger, vad är det du ser?
Min ukulele. Imorgon går jag nog ut på stan och spelar lite, så får vi ser om jag kan skramla ihop en euro eller två.

12. På tal om höger, är du vänsterhänt eller högerhänt?
Höger

13. Om du hör ordet perfekt, vad förknippar du det med?
Måste bara låta jättepretentiös och säga att jag tror inte på det ordet överhuvudtaget, jag tror inte att något sådant existerar. Lever man i tron på att man kan bli perfekt blir man bara fylld av ångest och sorgligheter.

14. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför?
Sommar på festival. Annars tycker jag bäst om finhösten, då kan man gå ut om man vill och får inte dåligt samvete om man stannar inne. Så får man ha på sig mycket kläder också (men kan fortfarande nöja sig med lite), gillar det! 

15. Vilken högtradition är din favorit, julen, midsommar, påsk etc? Och varför?
Hahahhaha högtradition. Är en julmysare, så får bli det. Gillar påsken, mest för att det är vår, nyår borde vara kul men har aldrig riktigt tyckt det. Förresten slår jul allt med hästlängder.

16. Beskriv den perfekta outfiten?
Hähä beror på humör.

17. Välj något inom modeindustrin som du skulle vilja rädda svenska folket ifrån genom att banna, som t ex gröna strumpbyxor, boyfriend jeans etc?
Så mycket.

18. På tal om mode, din favoritbutik?
Älskar second hand, alla mina favoritplagg är second hand tror jag + att jag inte får dåligt samvete för att barn just suttit och jobbat ca tjugofyra timmar om dygnet på ett plagg som kommer gå sönder ganska så dirr.

19. Favoritplagg som du har i garderoben? Får gärna illustrera med bild.
Favoriserar inte.

20. Favoritoutfit som du har haft på dig hittills i ditt liv?

21. Favoritplagg på en man?
Åh kan inte välja.. Älskar hela hipster/indie-stilen, det är liksom en kombo som gör det. Men alltså klassikern är ju stuprörsjeans alltså gudars skymning säger jag bara.

22. På tal om killar, vad föredrar du, svenskar eller utländska?
Kan inte välja

23. Beskriv en egenskap hos en man som du skulle vilja ha, t ex mörk röst, synliga ådror etc.
Det här är så jätteförvirrande, men min drömkille eller vadå? Pop/indie-stil utan tvekan. Smal, lång och med fint hår, knäpp, rolig, intelligent, musikalisk (alltså killar som spelar gitarr eller ah instrument överlag gud alltså jag dör), långa beeeeeeeeen

24. Vad är det mest romantiska en kille gjort för dig?
Åh, alltså, jag vet inte. Kanske åkt tillbaks i taxi till en trottoarkant där jag satt mitt i natten bara för att han kom på att han hade gett mig fel telefonnummer. 

25. Vad är det mest romantiska du gjort för en kille?
Sysslar inte med romantik (förlåt)

26. Vad är den perfekta presenten? Ifall du skulle fylla år imorgon.
Jag vill ha pengar

27. Vad är den hemskaste presenten du fått?
Det värsta var när jag fick kanske världens fulaste tröja (limegrön & orange med något konstigt flickmönster samt väldigt konstigt utformad) från mamma och pappa när de kom hem från Spanien. Alltså jösses, när de förstod att jag inte ville ha den, kände mig som världens värsta.

28. Cola eller fanta?
Cola

29. Choklad eller sur/salt godis?
CHOKLAD

30. Sallad eller McDonalds?
Sallad utan tvekan. Hatar McDonalds.

31. Myskväll eller utekväll?
I CAN'T

32. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Det här är så himla svårt just för att jag aldrig varit riktigt så där sprudlande superkär. Kan inte svara på det.

33. Pengar eller kärlek?
Hahahahhahahahahhahahhahahhahahhahhahaa

34. Tåg/buss eller bil?
Tåg! Älskar tåg och buss, hatar bil.

35. Bloggen, instagram eller twitter?
Inte twitter iaf. 

36. Tv eller dator?
Dator hela vägen

37. The Notebook eller Fast and the furious filmerna?
Har inte sett Fast and the furious så kan inte fatta ett rättvist beslut *tar allt alldeles för seriöst*

38. Roligaste fyllehistoria?
Jag tror inte jag har någon :( Jag kan ha fantastiska kvällar, men inget så där superspeciellt. 

39. Pinsammaste fyllehistoria?
Förträngt.

40. Om du läser bästa vän, vem tänker du då på?
Angelica, mest för att vi varit vänner i tusen år. Kan inte välja en bästa vän, de är bra till olika saker.

41. Något som du är riktigt rädd för? Spindlar, framtiden, att misslyckas etc.
Jag är skraj för cirka allt.

42. En vacker mening som har fastnat hos dig?
Förr eller senare drabbas alla historier av en eller flera olycksaliga händelser - en schism eller ett dödsfall, en brand eller ett myteri, splittrandet av en familj eller krossandet av en teservis

43. Dra ett skämt?
Är skitdålig på skämt

44. Ditt finaste minne från dina gymnasietider?
Hela gymnasiet var jättefint

45. Det roligaste som hände dig under gymnasiet? T ex, faceplanta (ramla framför alla på ansiktet)
Skulle faceplanta vara det roligaste som hände en? På riktigt? Vad är det för liv? 

46. Någon som du önskar att du kunde ha gjort under gymnasiet? (t ex vara mer social, vara mindre social)
Pluggat mer. Förlåt, den är skittråkig men sann.

47. Något som du vill uppleva i livet som du inte hunnit göra än?
I det stora hela vill jag faktiskt bara leva lycklig i alla mina dagar som det så fint heter. Annars: 1. Åka till Sydamerika, Tokyo och NY 2. Se The Libertines live 3. Åka på Roskilde-festivalen

48. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Sysslar inte med listor HEHEHEHEHHEH FATTAR NI? JAG GÖR JU EN LISTA NU LIKSOM. 

49. Beskriv din favoritscen från en film/serie alt. länka med youtube.

50. Berätta tre saker om dig själv som ingen vet? (sjunger i duschen, äter baklänges middag etc)
Jag är världens tråkigaste människa och har inga egentliga pet peeves, och framför allt nästan inga hemligheter. Återkommer med konstigheter om mig, för de finns, kan inte komma på dem bara så där.


några spanska uttryck varav de flesta känns lite udda att lära sig på lektioner

¿A ti qué te importa? Typ "Vad spelar det för roll (för dig)?"
ir a rondas När man är ett gäng och turas om att bjuda på (dricks)ronden. Estoy en ronda betyder typ "Jag bjuder på den här ronden
poner bote Alla ger en bestämd summa till en viss person, som betalar hela grejen. 
tener resaca Att vara bakfull
tocar una chica ...ja
hacerse el sueco/la sueca Haha, det här är så himla bra. "Göra en svensk" innebär att man, när man ser någon man inte tycker om/inte vill prata med, bara låtsas som att man inte ser denne eller helt enkelt vänder om. Kul för att det är så väldigt sant och precist för svenskar.
estar en las nubes/la luna Att ha huvudet i det blå
tener el punto Att vara precis lagom full
 
har det så himla fint här, hoppas ni också har det bra, var ni nu än befinner er.

hej där lägenheten

den ser ut ungefär så här: 

säng, och min älskade Fjällräven <3 Min lärare säger åt oss att vi inte ska bära ryggsäck, att det är så lätt att bli bestulen då. Blir så ledsen, Fjällräven är så hemma på något vis. 
Annars:
 
 
Så himla bra läge så där mitt i Salamanca! Annars så byter jag ständigt språk mellan svenska/spanska/engelska (min rumskamrat är från Florida) och det går väl helt okej tror jag. Nu ska jag kolla på dubbade Vänner, göra läxan och ringa Axel. 
tjarå så länge

.

dör nervositetsdöden. imorgon flyttar jag in i min lägenhet, i övermorgon börjar jag skolan och allt känns så pirrigt.

RSS 2.0