don't fight, unite

hej, kan inte sova.
var på demonstration mot rasism idag. man tänker att det ska göra en glad, pepp, hoppfull - och det gör det på sätt och vis.
men sen läser man på sociala medier och inser än en gång att rött och blått envisas med att understryka sina olikheter, envisas med att säga "vi och dom".
Blir så jävla fel när folk (för, let's face it, många på demonstrationer röstar inte på alliansen) skriker "krossa kapitalismen" på en antirasismdemonstration; blir som att kapitalister inte kan vara antirasister. och vissa kapitalister bara ":((((((( vi får aldrig va määä ni e så taskiga", och jag känner lite så här att eh jo det får ni visst det? det är NI som gör demonstrationer till en vänstergrej.
för fan hörrni, är det något vi alla kan enas om är det väl ändå att nazism och rasism är ren skit? Är det något vi alla kan säga ja till; oavsett skatt-, utbildnings-, jordbruks-, et fucking cetra-politik; är det väl ändå alla människors lika värde?
här hade båda sidorna en chans att visa att de värderar människor, att de vill kämpa mot skillnad på folk och folk - men de väljer att göra det till en höger-/vänstergrej. som vanligt.
högerblocket kan inte krossa rasismen ensam, så inte heller vänsterblocket. det här kommer aldrig gå om vi inte tar varandra i hand och konstaterar att fan, det här med hatbrott, det är en jävligt dum grej va?
blir så ledsen och så less. less på att kämpa. less på att bli upprörd. less på att säga saker som småbarn fan borde förstå.
förlåt för rörigt nattinlägg. har så sjukt mycket på hjärtat nu för tiden bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0